Αφίσα 3ου Εκπαιδευτικού Συμποσίου Φυκολογίας

afisa_3o

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες του 3ου Εκπαιδευτικού Συμποσίου Φυκολογίας, όπου θα συμμετάσχουν 10 μαθητικές ομάδες της Α/Βάθμιας και 12 της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες απαρτίζονται από 400 περίπου μαθητές.

Το Συμπόσιο διοργανώνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Νέας Περάμου, στη Νέα Πέραμο Καβάλας, από 28-30 Μαρτίου 2014, από την Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία (ΕΛ.Φ.Ε., www.phycology.gr), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε., www.inale.gr) και το Γενικό Λύκειο Νέας Περάμου, Καβάλας. Το Συμπόσιο αυτό τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Βασικός στόχος του Συμποσίου είναι η γνωριμία των μαθητών με το θαυμαστό κόσμο των φυκών, τη σημασία τους για τον άνθρωπο, την αξία και το ρόλο τους στο περιβάλλον. Απώτερος σκοπός είναι η κατεύθυνση της προσοχής των παιδιών σε νέους ορίζοντες γνώσης. Έτσι, η εκπαίδευση γίνεται πιο ενδιαφέρουσα, μετατρέπεται σε παιχνίδι που αυξάνει τις δεξιότητες, τη δημιουργικότητα και την εξοικείωση των μαθητών με το περιβάλλον, ενώ παράλληλα συμβάλει στην πρόοδο της χώρας με καινοτόμες δράσεις.

Ενημερωτικό δελτίο τύπου και το πρόγραμμα του Συμποσίου θα δημοσιευτούν τις επόμενες ημέρες. Οι εργασίες του Συμποσίου είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Σωτήρης Ορφανίδης
(sorfanid@gmail.com)