Δελτίο τύπου – 3o Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Φυκολογίας

Δελτίο τύπου (31/3/2014)

3o Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Φυκολογίας

28-30 Μαρτίου 2014, Νέα Πέραμος, Καβάλα

-Καινοτόμες εργασίες, μουσική πανδαισία, βιωματικά εργαστήρια-

Με τους ήχους του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, τις μεταξωτές κορδέλες του ΔΣ Παληού, την όμορφη Κοραλλίνα του 2ου ΔΣ Ελευθερούπολης, το Φυκο-κόμιξ του ΓΕΛ Ν. Περάμου, τα μαθηματικά με θέα τα φύκη του Γυμνασίου Ν. Περάμου και άλλες ξεχωριστές παρουσίες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του «3ου Εκπαιδευτικού Συμποσίου Φυκολογίας», σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Το θέμα του Συμποσίου ήταν «Σύγχρονη γνώση και καινοτόμες τεχνολογίες με φύκη στην εκπαίδευση: ευτροφισμός, κλιματικές αλλαγές, βιώσιμη ανάπτυξη».
Μεγάλοι κερδισμένοι όλοι οι μαθητές, από την ηλικία του Νηπιαγωγείου μέχρι και του Λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά με πρωτότυπες και καινοτόμες εργασίες, αποκομίζοντας γνώσεις, δεξιότητες και εξοικείωση με τον κόσμο των φυκών και το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής μας, γενικότερα. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή των μαθητών του ΓΕΛ Ν. Περάμου, οι οποίοι υποστήριξαν με ενθουσιασμό και αφοσίωση την οργάνωση του Συμποσίου.
Στο Συμπόσιο συμμετείχαν 21 σχολικές ομάδες, οι οποίες αποτελούνταν από 400 και πλέον μαθητές του Νομού της Καβάλας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
Δείτε αναλυτικά το δελτίο τύπου.

1 ping

  1. […] Δελτίο τύπου (31/3/2014) 3o Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Φυκολογίας 28-30 Μαρτίου 2014, Νέα Πέραμος, Καβάλα -Καινοτόμες εργασίες, μουσική πανδαισία, βιωματικά εργαστήρια- Με τους ήχους του Μουσικού Σχολεί…  […]